vineri, 22 august 2014

Muzica din ziua de azi

Dacă crezi că eşti deştept, citeşte. 


Vreau să mă gândesc bine înainte să încep să scriu. Defapt, nu cred că trebuie să stau chiar atât de mult, deoarece câţiva ani buni de analiză inconştientă asupra acestui tip de muzică mi-a determinat părerea în cel mai autentic mod, astfel încât cuvintele vin in cel mai natural mod. După atâta timp de ascultare din bun simţ, reţineri, ca să nu par subiectiv sau parţial, mi s-a conturat, mi s-a gravat, mi sa impus convingator, încât mi s-a acrit!
Vorbesc de muzica uşoară din ziua de azi. Numele de muzica pentru acest gen, este doar din partea celor care exprimă aceste prostii, care le ascultă şi care sunt de acord cu ele.

În primul rând, după cum bine ar putea observa toată lumea, sexualitatea este tematica predominanta în muzica romândeasca din ziua de azi. Fără sexualitate nu ar exista! Se muleaza perfect pe mentalitatea societăţii din prezent, dar îi alimenteaza, îi satisface, îi orbeste şi îi prosteşte. Ori prosteala lor cea dinainte constituie conbustibil, iar astfel se regăsesc toţi într-un cerc vicios.
Aveţi probleme mă! Nu ştiţi să apreciaţi muzica adevărată şi vă daţi la fund în cel mai penibil mod, ascultaţi zgomote cu temă sexuală. Criticaţi orice sună bine, deoarece nu se regăseşte în repertoriul vostru de elemente de procesare, pentru că aveţi o minte uşuratică. Încercaţi să respingeţi tot ceea ce conţine material cu cantitate relevantă de informaţie, pentru că pentru minţile voastre e prea abundentă. Vă place acest căcat de muzică pentru că nu puteţi duce mai mult. Vă oripilează un sunet mai dur pentru că face parte din realitate. Din muzica adevărată. Nu puteţi vorbi ceva care să nu facă referire la sex sau la ceva de firmă, ceva scump, pentru că valoarea voastră nu e mai mare decât valoarea acelor produse.

     Am început mai dur cu adresările, pentru că vreau să îţi captez atenţia. Dacă susţii că ai dreptate, stai şi citeşte. Nu ai curajul sau înţelegerea să stai să compari tâmpeniile pe care le asculţi cu un gen de muzică autentic pentru că nu ai putere, faci parte dintr-o generaţie de rataţi. (Şti tu, SWAG, YOLO...)

Nu e vina mea că îţi spun cuvintele astea, e vina ta! Încearcă să ieşi! Ar trebui sa taci şi să asculţi, pentru că urăsc să văd cum se duce lumea pe râpă. Dacă eşti deştept ar trebui să stai şi să analizezi ce îţi spun, nu să sari in sus şi să-ţi aperi budigăii ăia urâţi, sau idolul care nu ştie mai mult decât să lipească un loopsample în playlist acoperit cu un efect de reverb şi te-a cucerit cu freza lui de homosexual (Martin Garix :) ).
Ştiu ce e dincolo de cortină! Ar trebui să-ţi tacă gura.

Hai să-ţi exemplific la ce mă refer:
Alex Velea
Mateo
Pitbull 
Sony Flame
Inna
Delia
Martin Garix
şi mulţi alţii dinăştia care susţin că sunt artişti.

Dacă e fată îşi arată bucile, dacă e băiat îşi arată muşchii şi tatuajele. Asta îţi place.

Îţi place muzica asta nu pentru că e cine ştie cât de frumoasă, ci pentru că auzi în ea ceea ce părţii tale libidinoase îi place să primescă. Auzi cuvintele în care se regăseşte stilul tău. N-are de a face cu muzica!
Ascultă măi omule că au versuri de toată jena! Ce element crezi tu că reprezintă muzica din tot ce se screme acolo? Apreciezi o horă de cuvinte, apreciezi nebunia, oscilarea intre normal şi penibil, pentru că ai nevoie de activitate de la polul opus pentru a-ţi completa cerinţele personalităţii. Eşti dus! Oricum, ce IQ tre să ai să asculţi aşa ceva dacă nu-i vorba de faptu că te regăseşti?
Sunteţi din ce în ce mai mulţi! Sunteţi o turmă! O turmă egoistă, al cărei stăpân e naivitatea şi propriul ego nesătul.


Hai să îţi zic ceva de Nightwish, T.A.T.U., Outlandish, Roxette, Modern Talking sau Scorpions, deci... aaau! terminăă!!! nu-mi sări în cap!!! De ce m-ai lovit :) ? Am adus aminte de nişte trupe de muzică bună, nebunule! Nici măcar nu şti cu ce se mănâncă!


Te regăseşti în simplitate, în simplitatea stupidă, ăsta-i baiu. Nu dau vina pe tine că nu poţi să înţelegi muzica bună, dar dau vina pe tine pentru că susţii muzica proastă. Gusturile sunt relative, dar spun multe despre o persoană.




Hai să analizăm muzica asta


Exemple negative:

sexualitate 

Înainte se regăsea doar ca idee, ceea ce era acceptabil in genul şi contextul specific, acum se regăseşte din ce în ce mai concret, în imagini, versuri şi chiar titlu! Nu mai găseşti o melodie house, dance sau rap făcută de prin 2011 care să nu conţină buci din greu şi sâni in prim plan, aproape toate cu MACRO (asta e esenţa, deaia).  Asta trebuie să reprezinte muzica în ziua de azi, fiindcă altfel moare genu ăsta. Altfel nu mai aveţi voi ce asculta. 
De ce se foloseşte sexualitatea? Fiindcă muzica e atât de proastă încât compensează cu cea mai şantajistă şi inevitabilă formă de atracţie. Pui botu indiscutabil. Şi de, ca rezultat final... ''maamă ce tare-i melodia''.
Eşti atât de departe de ce ar trebui să fie ''fain'' în melodia aia, încât nici nu te mai oboseşti să o analizezi, şi primeşti pornografia ca parte muzicala. Eşti prost?

Odată a venit un verişor la mine şi am avut o conversaţie ceva de genu ăsta:

-Salut mă!
-Salut!
-Am auzit o melodie frumoasă la radio, e super :* ! Poţi te rog să mi-o descarci de pe net să mi-o pun pe tel?
-Da mă, sigur. Ce melodie e?
-Jason Derulo - Wiggle
-Ok. Stai ca acum o caut. (evident nu am mai auzit melodia înainte)

...

...când observ că melodia asta ''frumoasă'' e defapt despre un negru care îi zice unei fete cum să-şi mişte curul gras.
Văru ăsta nu ştie engleză, aşa că i-am zis ce înseamnă versurile. S-a apucat de râs cu lacrimi.
De asemenea o sa le postez aici în română:



Hei, mă, Jason
O ie
Zâ-i ceva la asta
Holla pentru ea

Am o întrebare
Cum îţi încape tăt ăla în blugi?

Şti ce să faci cu curu ăla gras?
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Numa un pic picuţ
Turtă dulce turtă dulce
Fără mâini
Mă găseşti în clubul ăsta făcându-mi planuri de nuntă
Dacă îţi fac poze cum dansezi
Te pot face faimoasă pe Instagram
Oh la naiba, ooh
Funduleţul tău ca două planete ooh
Du-te şi fă-te sandwich cu şuncă
Woau
Nu mai pot

Pentru că tu şti ce să faci cu curu ăla gras
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Numa un pic picuţ
Cadillac, Cadillac, deschide portbagaju ăla
Să facem o încercare
Hopa sus în acel donk (maşină cu roţi foarte înalte)
Obosită să lucrezi de la 9 la 5
Oh baby, lasă-mă să vin să-ţi schimb viaţa
Oh la naiba, ooh
Funduleţul tău ca două planete ooh
Du-te şi fă-te sandwich cu şuncă
Woau
Nu mai pot

Pentru că tu şti ce să faci cu curu ăla gras
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Numa un pic picuţ


Scutură ce ţi-a dat mămica ta
Comportă-te greşit
Vreau să te dezbrac, să te scald, să te întorc, să-ţi fac baie cu bule
Ce fac ei
Gustă-mi picătura de ploaie, ok bau
Acum ce îţi doreşti, ce aştepţi, ce ai putea face
Complet separat, până te penetrez de tot
După aceea il scot, şi îş şterg
Mănâncă-l, mănâncâ-l, iubeşte-l, urăşte-l
Exagerat, subestimat, peste tot eu fost rege
Poţi să-l tremuri, tremuri pentru D, O, dublu G, din nou
Haide baby
Întoarce-te, întoarce-te, întoarce-te
Tu eşti vedeta, fato
Arcuieşte-te
Ăsta-i un lucru care mă omoare
Cum îţi încape tăt ăla în blugi?
Şti ce să faci cu curu ăla gras?
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle, wiggle
Wiggle, wiggle wiggle
Numa un picuţ
Acum fă-l să aplaude
Wiggle, wiggle, wiggle
Acum fă-l să aplaude
Wiggle, wiggle, wiggle
Fă-l să aplaude
Acum fă-l să aplaude
La naiba baby, ai un viitor strălucit înainte



versuri fără sens

Un exemplu mai sus.




rime improvizate 

 (adidaf.. adidafs... nu avea niciun rost :), putea de la bun început să zică ''adidafs'', dar suna penibil ca înlocuitor de rimă, aşa că a făcut un mumbo-jumbo de cuvinte ca să mascheze)



repetitivitate obsedantă a unui sample sau secţiune melodică în încercarea de a umple golurile. 

melodia e naspa, degeaba incerci sa umpli golurile... numa că de, nu-i mai naşpa dupaia :) 




Las-o mă în pizda măsii de treabă, nu ţi-e evident? Zi măi ce îţi place atât de mult la muzica asta? Hai, că încet încet ajungem la concluzia că te regăseşti :). Asta e. Ăsta ţi-e stilul. Nu dispera. Schimbă-te!
Eşti un obsedat sexual? Poate că da, fiindcă altfel nu cred că ţi-ar place nonsensurile astea colorate.
Se duce dracului muzica şi asta numai din cauza voastră ăstora care turnaţi gaz pe foc. Mai rămâne muzica bună? Păi mai rămâne dar e ridicularizată şi astfel se duce dracului. Vă înmulţiţi ca şoarecii, ceea ce nu-i greu deloc, şi astfel singuru argument în favoarea muzicii ăsteia tâmpite este că ''ascultă toată lumea'', pff, pai e evident, nu-i greu deloc să vă înmulţiţi ca şoarecii.
Artiştii de muzică sunt frustraţi că fătălăii ăştia de bani gata le iau locul. Au pile pe la studiouri şi apar înaintea tuturor. Sunt apreciaţi, că asta e mentalitatea românului, mai bine zis, mentalitatea adolescenţilor distruşi cu pantaloni în formă de pampers.



Tu ai stil şi eu înjur

Sunt sigur că mă cataloghezi ''ţăran'' fiindcă ai văzut câteva înjurături pe aici. Păi dacă nu poţi duce mai mult de atât şi te înpotmoleşti în înjurăturile care îţi sar în ochi. N-ai capacitatea să treci de ele, să înţelegi ce vreau să exprim. Hai, du-te şi ascultă-ţi nonsensurile.
Sunt ţăran mă fiindcă locuiesc la sat, dar probabil sunt radical mai elevat decât tine şi pot adopta comportamentul adecvat în orice context, dar mai presus de asta, ascult muzică bună!
Probabil zici că înjur pe blog şi n-am curaj să ţi le zic în faţă. De ce zici mă asta? Simţi că-i inevitabil nevoia de bătaie? Nu poţi să primeşti criticile fără să fi smardoi? Slabă minte ai.
Şi da, le-am zis multora în faţă, când se citea expresia de furie pe faţa lor :)). se vedea cum voiau să-mi sară în cap. Bineînţeles, asta in locul unor argumente concrete. N-am cu cine...
Oricum, scriu pe blog pentru că am mai mult timp să analizez ce scriu, să scriu elocvent, să am timp să îmi amintesc tot ce trebuie, să invoc adevărul fără să fiu dezorientat de pantalonii tăi ăia urâţi. Şi chiar simt că citeşti, chiar văd expresia pe faţa ta care se înroşeşte cum caută argumente, şi nu găseşte, asta rezultă furia şi jignirile pe care eşti pe cale să mi le adresezi.
Dar am o întrebare pentru tine. Te-ai enervat că ţi-am zis toate aceste lucruri? :) Scrie-mi de ce. Sunt tare curios ce raspuns concret ai. Da concret, că altfel nu o să-mi pierd timpul să îţi răspund.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu